Tim Simmers per 1 juli 2024 voorzitter Raad van Bestuur van de Sint Maartenskliniek

Gepubliceerd op: 01-07-2024

Dr. T.A. (Tim) Simmers is door de Raad van Toezicht met ingang van 1 juli 2024 benoemd tot voorzitter Raad van Bestuur van de Sint Maartenskliniek. Hij vormt samen met interim bestuurder Jaap van den Heuvel de Raad van Bestuur. Tim Simmers is sinds 1 juni 2023 lid van de Raad van Bestuur van de Sint Maartenskliniek.

Gijs de Vries, voorzitter van de Raad van Toezicht: “Met deze benoeming spreken we ons vertrouwen uit naar de leden van de Raad van Bestuur. De samenwerking tussen beide bestuursleden is uitstekend,  zij vormen een goed en complementair duo om verder te bouwen aan de toekomst, met Tim Simmers als bestuursvoorzitter. Zo brengen we de Sint Maartenskliniek verder in beweging.”

Tim Simmers was tot 1 juni 2023 cardioloog in het Catharina Ziekenhuis Eindhoven. Daar was hij MSB-voorzitter en voorzitter van het Hartcentrum. Daarnaast werkte hij als directeur van het CardioVasculair Onderwijs instituut (CVOI). Simmers is ook voormalig voorzitter van de commissie Kwaliteit van de Nederlandse Vereniging voor Cardiologie (NVVC).