Gips- en wondbehandeling
De patiënten die worden gezien op de gipskamer zijn afkomstig van verschillende specialismen waaronder orthopedie, reumatologie en de revalidatie. Er worden vooral patiënten na een operatie met gips nabehandeld. Met behulp van hoogwaardige materialen wordt uw aangedane lichaamsdeel geïmmobiliseerd (onbeweeglijk gemaakt), gecorrigeerd of ondersteund.
Er wordt gebruik gemaakt van verschillende materialen en technieken. Naast het gewone witte gips en kunststof gips, legt de gipsverbandmeester ook allerlei braces aan. Door de grote diversiteit aan producten en mogelijkheden kan de gipsverbandmeester in samenspraak met uw behandeld arts inventariseren welke behandelmethode voor u het beste is.
Het wondbehandelcentrum is samen met de gipskamer gevestigd op één locatie. Omdat veel patiënten met wondproblemen ook gips hebben, kan men op deze plaats alle benodigde zorg leveren. De meeste wonden genezen snel en zonder problemen. Er zijn echter ook wonden waarbij de wondgenezing stagneert en trager geneest. Deze wonden hebben speciale aandacht nodig. In het Wondbehandelcentrum kijkt een wondverpleegkundige en eventueel ook uw behandelend arts naar uw wond. Zij zijn gespecialiseerd in de behandeling van moeilijk genezende wonden en stellen vervolgens samen met u een behandelplan op.