Wij heten onze patiënten van harte welkom op onze nieuwe afdelingen!

Gepubliceerd op: 12-08-2024

Vanaf deze week verwelkomen wij onze patiënten op de vernieuwde verpleegafdeling Orthopedie en het Pijnbehandelcentrum. Na een jaar van grondige bouwwerkzaamheden en zorgvuldige voorbereidingen, zijn de afdelingen nu officieel in gebruik genomen! Desiree, hoofd Pijnbehandelcentrum, vertelt enthousiast: “Het is fantastisch om nu echt rond te lopen op onze nieuwe afdeling, iets waar we met het hele team écht naar hebben uitgekeken!’’ Vandaag verwelkomen de medewerkers vol trots de eerste patiënten. “Het is echt ontzettend mooi, modern en helemaal van deze tijd.”

Renovatie met uitdagingen  

In de komende jaren zal de zorgvraag blijven groeien. Om onze patiënten nu en in de toekomst zo goed mogelijk te helpen, hebben we onze afdelingen gerenoveerd en toekomstbestendig gemaakt. Deze renovatie was een behoorlijke uitdaging, omdat we boven en naast de afdeling Radiologie moesten verbouwen. Ook op de afdeling zelf is er verbouwd. Hier realiseerden we een nieuwe koffiekamer, echokamer en DEXA-kamer. Dankzij de goede voorbereiding is het gelukt om zowel de patiëntenzorg op de afdeling Radiologie door te laten gaan als de renovatie succesvol af te ronden. “Het is geweldig om te zien hoe onze plannen werkelijkheid zijn geworden.” 

Nieuwe verpleegafdeling Orthopedie: helemaal van deze tijd   

Het voormalige operatiecomplex is omgebouwd tot de nieuwe verpleegafdeling Orthopedie. Om de privacy en het comfort van de patiënt te waarborgen zijn de voormalige vierpersoonskamers omgebouwd tot ruime tweepersoonskamers. Miriam School, teamleider van de verpleegafdeling Orthopedie, vertelt: “De nieuwe afdeling is echt helemaal van deze tijd: licht, fris en met een fijne kleurstelling. Daarbij zijn de patiëntenkamers ruim opgezet en van alle gemakken voorzien. Wij zijn dan ook ontzettend blij dat we onze patiënten nu op de nieuwe afdeling kunnen verwelkomen!”. Julian Vlietstra, hoofd kliniek Orthopedie, voegt hieraan toe: “Daarnaast is de nieuwe werkplek ook echt een inspirerende werkomgeving voor alle collega's. Alle ingrediënten zijn aanwezig om onze excellente zorg te blijven leveren en zelfs nog te verbeteren.” 

Efficiënte indeling Pijnbehandelcentrum geeft meer tijd voor de patiënt 

Het Pijnbehandelcentrum is volledig opnieuw ingedeeld. Lieke, doktersassistente van het Pijnbehandelcentrum, vertelt “We hebben met z’n allen zorgvuldig nagedacht over een logische indeling van het Pijnbehandelcentrum. Zo is de balie nu gesitueerd bij de ingang. Op deze manier worden onze patiënten direct bij binnenkomst vriendelijk ontvangen. Door de efficiënte indeling hebben we meer spreekkamers ter beschikking. Daarbij hebben we gekozen voor een open wachtruimte voorzien van informatieschermen, échte planten en moderne banken”. “Alle keuzes hebben we gemaakt voor de patiënt, zodat zij zich thuis voelen in de Maartenskliniek. Dat is immers het allerbelangrijkste”, zegt Desiree.