Tussentijdse resultaten onderzoek gebruikerswensen Brain Spine Interface
Voor de verdere ontwikkeling van BSI-technologie (Brain Spine Interface) vroegen we gebruikers in onze Dwarsleasie nieuwsbrief naar hun wensen, ideeën en inzichten. We krijgen nog altijd reacties binnen. Van de eerste 28 hebben we de belangrijkste uitkomsten op een rijtje gezet.
Deelnemen kan ook nog steeds. Wilt u ook de nieuwsbrief ontvangen? Schrijf u hier in.
De tussentijdse resultaten op een rijtje:
-
De eerste 28 reacties kwamen van 10 vrouwen en 18 mannen met een gemiddelde leeftijd van 53 jaar. De meeste deelnemers hebben een hoge laesie (cervicaal niveau 46%, thoracaal 35%, lumbaal 10%, onbekend 7%) en driekwart heeft een incomplete dwarslaesie.
-
De meeste deelnemers geven aan het liefst weer korte stukjes (5-10 meter) te kunnen lopen als ze het BSI-systeem zouden gaan gebruiken. Deze deelnemers zijn bereid om dagelijks tijd en moeite te investeren in zowel het kalibreren van het systeem, het thuis trainen als het op peil houden van het behaalde trainingsniveau.
-
Meer dan de helft van de deelnemers is bereid om een operatie te ondergaan voor het plaatsen van een implantaat op de hersenen als het BSI-systeem een verbetering van 25-75% in het functioneren kan bieden.
-
Als men werkelijk gebruik zou kunnen maken van het BSI-systeem, dan zou een meerderheid geen bezwaar hebben tegen de zichtbaarheid van het systeem, zoals bijvoorbeeld een headset, draden of batterij. De meeste deelnemers (67%) vinden kabels van de headset naar de computer geen probleem, zolang de kabels het bewegen maar niet in de weg zitten.
-
Wat betreft gebruiksvriendelijkheid geeft de meerderheid (92%) de voorkeur aan bediening via een mobiele app op een smartphone of een tablet. Deze nemen ze dan het liefst mee aan een riem of een klein tasje aan de rolstoel.
We willen alle deelnemers hartelijk bedanken voor hun betrokkenheid en bijdrage aan dit onderzoek. Hoewel de antwoorden soms uiteenlopen, krijgen wij op deze manier meer inzicht in de ideeën en verwachtingen van toekomstige gebruikers over deze opkomende technologie. Met als uiteindelijk doel voordelen in het dagelijks functioneren van mensen met een dwarslaesie.
Wilt u nog meedoen? Ga dan naar https://forms.office.com/e/2HCtDRxKBv of scan onderstaande QR-code:
Wilt u meer informatie over dit onderzoek? Dan kunt u contact opnemen met Anouk Nijland [email protected]