print
De HAG-bijeenkomsten vinden één keer per twee maanden plaats. Jij en je ouders/verzorgers krijgen één of twee keer per jaar een uitnodiging voor deze bijeenkomsten. Dit hangt af van de behandelfase waarin je zit. Tijdens deze HAG-bijeenkomsten zijn alle deskundigen van de werkgroep aanwezig. Jij en je ouders/verzorgers bezoeken dan afwisselend de artsen, orthopedisch instrumentenmaker en de therapeuten.
Tussendoor kunnen jullie verblijven in de ouderruimte waar je ouders/verzorgers met ander ouders/verzorgers kunnen praten en jij met andere kinderen kunt spelen. Aan het einde van de ochtend komen de behandelaars tot een behandelvoorstel. De revalidatiearts of een van de teamleden belt je ouders/verzorgers om het voorstel voor te leggen. Daarna vindt vaststelling van het plan plaats.
Behandeling
Wanneer gekozen is voor een prothese, maken we een afspraak voor je om deze te laten aanmeten door de instrumentenmaker. Zodra de prothese klaar is, ga je een tijdje trainen bij de ergotherapeut en fysiotherapeut. De duur van de training en de behandelfrequentie hangt af van je leeftijd en het type prothese. Na afronding van de prothesetraining is er een controle (pasvorm, gebruik) tijdens de HAG-bijeenkomsten. We besteden dan gerichte aandacht aan vragen en problemen die te maken hebben met je groei en ontwikkeling.
Het kan ook zijn dat het behandelteam een behandeling voorstelt op het gebied van vroegontwikkeling, spelontwikkeling en motorische ontwikkeling. Ben je al wat ouder, dan kun je ook advies krijgen over vervolgopleidingen en mogelijkheden tot training van bijvoorbeeld huishoudelijke activiteiten, hout- en metaaltechnieken, sport en hobby.
Vaardigheidstrainingsdag
In de vaardigheidstrainingsdag word jij uitgenodigd om een zaterdag vaardigheden te komen oefenen. Dit doe je samen met andere kinderen met een vergelijkbaar probleem, bijvoorbeeld kinderen die ook een korte arm hebben. Het maakt niet of je wel of geen prothese hebt.
Op deze dag staat ontmoeting en het samen bezig zijn centraal. Samen sporten, spelen, knutselen, koken, eten, oefenen en plezier hebben. Er is ruimte voor uitwisseling van ervaringen, ideeën en tips. Samen met één van de therapeuten vertel je aan het einde van de dag aan je ouders wat je die dag hebt meegemaakt en geleerd.
Voor elke leeftijdsgroep is een verschillende trainingsdag. Op basis van je leeftijd word je ingedeeld bij kinderen van tussen de 7 en 10 jaar oud of tussen de 10 en 14 jaar oud. Ben je jonger dan 7 jaar, dan kom je samen in een kleinere groep op een knutselmiddag.
Wil je meer weten over de vaardigheidstrainingsdag of heb je een vraag? Laat hier een bericht achter, we nemen z.s.m. contact met je op.