Spreekuur Neuro Musculaire Aandoeningen
Tijdens het spreekuur Neuro Musculaire Aandoeningen (NMA) kunnen jij en je ouders/verzorgers terecht voor advies over, begeleiding bij en behandeling van je spierziekte.
Een neuromusculaire aandoening (spierziekte) veroorzaakt vaak moeilijkheden op meerdere gebieden. Je hebt bijvoorbeeld moeite met lopen, inzet van je armen, zitten, liggen, kauwen en slikken, naar school gaan, acceptatie van wat je allemaal overkomt door de spierziekte. Dan heb je niet alleen aanpassingen in huis nodig, maar ook hulp of hulpmiddelen bij het uitvoeren van dagelijkse activiteiten thuis en op school. Of psychische hulp of begeleiding. Allemaal zaken waarvoor jij en je ouders/verzorgers verschillende deskundigen willen raadplegen. Binnen het spreekuur NMA zijn meerdere deskundigen vertegenwoordigd in één NMA-team, waaronder revalidatiearts, logopedist, diëtist, ergotherapeut, fysiotherapeut, maatschappelijk werker en psycholoog.
Voor wie?
Het spreekuur richt zich speciaal op kinderen en jongeren met een spierziekte. Jij en je ouders/verzorgers kunnen bij het spreekuur terecht voor advies en vragen over bijvoorbeeld de begeleiding en behandeling van je spierziekte.
Hoe kom je hier terecht?
Om je aan te kunnen melden voor het spreekuur NMA, heb je een verwijzing nodig van je huisarts of een andere specialist. Wanneer je bent aangemeld bij de revalidatiearts, volgt eerst een bezoek aan onze polikliniek. De revalidatiearts legt jou en je ouders/verzorgers dan eerst de behandeling uit en geeft informatie over de werkwijze van het NMA-team. Vooraf krijg je een vragenlijst toegestuurd waarin jij en je ouders hulpvragen kenbaar kunnen maken.
Je spreekt daarna af wanneer er een volgend bezoek op het spreekuur NMA plaatsvindt. Hiervoor krijg je een uitnodiging. Daarbij staat welke deskundigen bij dit polibezoek aanwezig zijn.