Na een beroerte de Nijmeegse Vierdaagse lopen

Gepubliceerd op: 12-07-2024

Ook dit jaar doet de Sint Maartenskliniek onderzoek tijdens de Nijmeegse Vierdaagse. Dit keer lopen we mee met Edgar Politiek (52 jaar). Hij kreeg drie jaar geleden een beroerte (CVA). Hoewel Edgar goed is hersteld, heeft hij nog steeds moeite met het verwerken van prikkels. Vooral tijdens het lopen. Na goedkeuring van zijn fysiotherapeut heeft hij een nieuw revalidatiedoel: de Nijmeegse Vierdaagse helemaal uitlopen. Door middel van bewegingssensoren volgen wij hem tijdens de Vierdaagse. We onderzoeken hoeveel invloed omgevingsprikkels hebben op het loopvermogen van Edgar. Wij stellen Edgar eerst aan jullie voor. Kijk je met ons mee?

Hersenstichting

Deze sportieve uitdaging gebruikt Edgar ook om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de Hersenstichting. Wil jij Edgar steunen? Neem dan een kijkje op deze website. 

Looptraining na een beroerte

Mensen die een beroerte hebben gehad, hebben vaak moeite om het lopen aan te passen aan de eisen van de omgeving. Met het onderzoek op de Sint Maartenskliniek richten we ons op het verbeteren van het loopaanpassingsvermogen van deze patiënten. Wij zijn altijd op zoek naar deelnemers. Heb jij een beroerte gehad en als gevolg daarvan problemen met het lopen? Meld je dan aan voor onze looponderzoeken. 

Looponderzoek in de Maartenskliniek

In het Loopexpertisecentrum (LEC) in de Sint Maartenskliniek hebben we al veel ervaring in het onderzoek naar lopen. We doen al sinds de vroege jaren 90 onderzoek naar het kunnen lopen onder moeilijke omstandigheden. Stappen over plotselinge obstakels of lopen terwijl je ingewikkelde denktaken moet uitvoeren. We meten deze manier van uitdagend lopen in het loopexpertisecentrum maar ook in het dagelijks leven.