print
Afspraak bevestiging
Na het plannen van uw behandeling ontvangt u een brief waarin de datum en tijdstip vermeld staan. U ontvangt voor elke pijnbehandeling een aparte uitnodiging. Het tijdstip waarop wij u verwachten, is niet hetzelfde als het moment waarop u de behandeling krijgt. Soms kan het voor komen dat u door onvoorziene omstandigheden wat langer op uw behandeling moet wachten, dit kan in een enkel geval tot 2 uur duren. Een behandeling bij het Pijnbehandelcentrum is altijd poliklinisch, dit betekent dat u na de behandeling altijd weer naar huis gaat.
Begeleider
De begeleider die met u mee komt, mag soms aanwezig zijn bij de behandeling. Dit gebeurt alleen als het medisch noodzakelijk is en in overleg met de pijnspecialist. Tijdens de behandeling kan er géén aandacht zijn voor de begeleider.
Wat houdt de behandeling in?
Door één of twee proefbehandelingen probeert de specialist vast te stellen welke zenuwwortel uw pijn veroorzaakt. Deze proefbehandelingen kan de specialist zowel in uw hals als in de hele rug uitvoeren. Per behandeling test hij één zenuw. Tijdens deze proefbehandeling ligt u op uw rug of op uw buik. De pijnspecialist zoekt onder röntgendoorlichting naar de plaats in uw wervelkolom waar de betrokken zenuwwortel naar buiten treedt. Met speciale naalden zoekt hij de juiste zenuw. Vervolgens stimuleert hij deze zenuw met zwakke stroom om te kijken of de naald dicht genoeg bij de zenuw staat. U moet aangeven wanneer en waar u de stroomprikkel voelt. Eventueel controleert de specialist dit met contrastvloeistof. Daarna krijgt u een kleine hoeveelheid plaatselijke verdoving ingespoten. Het resultaat van de proefblokkade beoordelen we in de nazorgruimte. Als de behandelde zenuw – zolang de verdoving werkt – duidelijk minder pijnklachten geeft, kan dit een indicatie zijn voor een lang werkende stroombehandeling van de zenuw, vroeger ook wel definitieve zenuwwortelblokkade genoemd.