print
Afspraak bevestiging
Na het plannen van uw behandeling ontvangt u een brief waarin de datum en tijdstip vermeld staan. U ontvangt voor elke pijnbehandeling een aparte uitnodiging. Het tijdstip waarop wij u verwachten, is niet hetzelfde als het moment waarop u de behandeling krijgt. Soms kan het voor komen dat u door onvoorziene omstandigheden wat langer op uw behandeling moet wachten, dit kan in een enkel geval tot 2 uur duren. Een behandeling bij het Pijnbehandelcentrum is altijd poliklinisch, dit betekent dat u na de behandeling altijd weer naar huis gaat.
Begeleider
De begeleider die met u mee komt, mag soms aanwezig zijn bij de behandeling. Dit gebeurt alleen als het medisch noodzakelijk is en in overleg met de pijnspecialist. Tijdens de behandeling kan er géén aandacht zijn voor de begeleider.
Verschillende triggerpoint behandelingen
Er zijn vier manieren waarop het Pijnbehandelcentrum een triggerpoint behandeling kan uitvoeren:
Injectie
De pijnspecialist gaat met u op zoek naar de plek die het meest pijnlijk is. Daar plaatst hij een naald. Vervolgens krijgt u verdovingsvloeistof en ontstekingsremmende medicatie ingespoten. Mocht deze behandeling kortdurend succesvol zijn, dan kan de pijnspecialist besluiten om een cryolaesie of PRF-behandeling te doen.
PRF (pulse radio frequentie)
Bij deze behandelvorm proberen we het zenuwknoopje door elektrische pulsjes uit te schakelen. De pijnspecialist gaat met u op zoek naar de plek die het meest pijnlijk is, om vervolgens daar een naald te plaatsen. Wanneer de naald zich in de juiste positie bevindt, wordt de zenuw met elektrische pulsjes gestimuleerd om zo de pijnprikkel die naar uw hersenen gaat te onderbreken. Dit duurt 8 minuten. U krijgt tot slot nog verdovingsvloeistof en ontstekingsremmende medicatie ingespoten. Het effect van de behandeling merkt u meestal niet direct. Het kan enkele dagen of soms zelfs enkele maanden duren voordat u resultaat voelt.
Cryolaesie
Hierbij proberen we het zenuwknoopje door bevriezing uit te schakelen. De pijnspecialist gaat met u op zoek naar de plek die het meest pijnlijk is, om vervolgens daar een naald te plaatsen. U krijgt verdovingsvloeistof ingespoten. Als de verdoving werkt, brengt de arts een cryosonde – een dun metalen staafje – naar de pijnlijke plek. Dan kan de eigenlijke behandeling beginnen. Met stikstof vloeibare koolzuur koelen we het uiteinde van het metalen staafje; het bevriezen van de zenuw begint. Na 2x2 minuten is de behandeling met koolzuur klaar. U krijgt tot slot nog verdovingsvloeistof en ontstekingsremmende medicatie ingespoten. Het effect van de behandeling merkt u meestal niet direct. Het kan enkele dagen of soms zelfs enkele maanden duren voordat u resultaat voelt.
Botoxinjectie
In de geneeskunde gebruiken we voor diverse doeleinden botox in zeer kleine doseringen. De pijnspecialist gaat met u op zoek naar de plek die het meest pijnlijk is. Daar plaatst hij de naald. Dit gaat soms onder echogeleiding. Vervolgens krijgt u de botox met een verdovingsvloeistof ingespoten.