Wat u kunt doen in mijnmaartenskliniek vanaf 31 januari 2025?
Via mijnmaartenskliniek heeft u op een veilige manier altijd en overal toegang tot uw medische gegevens. Dankzij mijnmaartenskliniek kunt u steeds meer regie over uw eigen gezondheid nemen. U kunt bijvoorbeeld uw geplande afspraken bekijken, uw uitslagen inzien en uw huisarts of apotheek wijzigen.
Op deze pagina leest u meer over de verschillende onderdelen in mijnmaartenskliniek.
Wat kunt u doen in mijnmaartenskliniek?
Met mijnmaartenskliniek kunt u op het moment dat het ú uitkomt uw gegevens inzien op een computer, tablet of telefoon. Hierdoor kunt u zich in alle rust voorbereiden op een bezoek aan uw behandelaar. Dit helpt u om betere keuzes te maken. En het geeft u meer regie over de zorg die u krijgt.
- Uw aankomende afspraak, als u deze heeft
- Nieuwe meldingen en openstaande taken, als u deze heeft
- Snelle items waar u naar toe kunt navigeren, zoals:
- Afspraken
- Contact
- Veelgestelde vragen (FAQ)
- Nieuw in mijn dossier: voor een volledig overzicht wat er afgelopen week nieuw is toegevoegd aan uw dossier
Als u dit nog niet heeft gedaan, ziet u een melding op het startscherm. Om uw medische gegevens te delen met andere zorgverleners, hebben wij uw toestemming nodig.
Daarnaast kunt u in mijnmaartenskliniek verschillende opties aangeven over hoe wij u mogen benaderen.
Op het eerste scherm ziet u een melding, waarin u uw gegevens die bij ons bekend zijn kunt controleren en eventueel kunt aanpassen.
Bij het onderdeel 'Afspraken' staat alles wat met uw afspraken te maken heeft. Op het startscherm ziet u een melding als u een nieuwe afspraak moet maken.
Afspraken op wachtlijst
In de meeste gevallen is het mogelijk om een afspraak te maken via mijnmaartenskliniek. Uw zorgverlener geeft aan wanneer u via mijnmaartenskliniek een afspraak kunt inplannen. U ontvangt dan een bericht (e-mail) om online een afspraak te maken.
Een volledige handleiding over het gebruik van mijnmaartenskliniek en het plannen van een afspraak vindt u hier.
Medisch dossier inzien
Onder 'Dossier' in mijnmaartenskliniek vindt u verschillende onderdelen uit uw medische dossier.
- Allergieën: Hier ziet u uw allergieën die in het ziekenhuis zijn vastgelegd, inclusief eventuele bijwerkingen en intoleranties. Bij elke allergie staan de symptomen en hoe ernstig een reactie kan zijn.
- Gezondheidsproblemen: Hier vindt u een overzicht van uw aandachtspunten, klachten en diagnoses. Dit kunnen zowel huidige als eerdere diagnoses zijn
- Implantaten: Hier vindt u een overzicht met implantaten die bij ons bekend zijn. Bijvoorbeeld een heup- of knieprothese of pacemaker. Ontbreekt hier informatie? Kijk dan even op de pagina 'Ingebrachte materialen'.
- Ingebrachte materialen: Hier ziet u alle ingebrachte materialen zoals bijvoorbeeld een naaldinfuus of katheter.
- Medicijnen: Hier vindt u een overzicht van de medicijnen die u gebruikt of die zijn voorgeschreven. Let op: Bent u reumapatiënt en wilt u medicijnen bestellen? Log in op de Serviceomgeving mijnmaartenskliniek.
- Medische hulpmiddelen: Hier vindt u een overzicht met alle hulpmiddelen die u nu gebruikt, zoals een rolstoel.
Hier vindt u de uitslagen van verschillende onderzoeken, zodra deze bekend zijn.
- Lab: Hier ziet u uitslagen van onderzoeken die zijn gedaan met uw bloed of andere lichaamsvloeistof.
- Metingen: Hier ziet u de resultaten van alle metingen tijdens uw afspraak of opname in de Maartenskliniek.
- Microbiologie: Hier vindt u alle informatie over onderzoeken naar bacteriën, virussen, schimmels/gisten en parasieten die een infectie kunnen veroorzaken.
-
Revalidatieplan en doelen: Hier staan de doelen die zijn gemaakt tijdens uw behandeling.
-
Signaleringen: Besmettingsrisico's, aandachtspunten en aandoeningen die voor uw behandeling of verblijf belangrijk zijn (bijvoorbeeld MSRA).
-
Verrichtingen: Overzicht van alle medische handelingen tijdens uw behandeling vindt u hier.
-
Aantekeningen door huisarts of mantelzorger: Hier kunt u notities terug zien of zelf maken.
-
Advies voor eten en drinken: Hier vindt u overzicht van uw voedingsadviezen.
-
Alcohol, tabak en drugs: Hier staan antwoorden op vragen over het gebruik van deze middelen. Wij houden deze gegevens bij, omdat ze het effect van uw behandeling kunnen beïnvloeden.
-
Behandelbeperking: Als u in bepaalde situaties niet behandeld wilt worden of u stelt grenzen aan uw behandeling, noemen we dit behandelbeperkingen. Voorbeelden van behandelbeperkingen zijn: niet reanimeren, geen transfusie met bloed(producten), geen antibiotica of geen beademing.
-
Brieven: Hier vindt u overzicht van brieven over uw medische situatie, die verstuurd zijn door zorgverleners van de Maartenskliniek aan uzelf of bijvoorbeeld aan uw huisarts.
-
Lichamelijke en geestelijke situatie: Hier vindt u een overzicht met alle bij ons bekende zaken die invloed kunnen hebben op hoe u handelt.
Informatie over uw behandeling
Het is belangrijk dat u als patiënt voor uw behandeling de juiste informatie heeft. In mijnmaartenskliniek vindt u alle informatie die voor u relevant is én die uw zorgverlener voor u heeft klaargezet.
Hier vindt u het overzicht van alle folders die voor u zijn klaargezet door uw behandelaar. Ongelezen folders zijn dikgedrukt. Als u op de folder of op de knop 'open' klikt, wordt er een nieuw venster geopend met de informatie.
Nadat u op een dikgedrukte folder klikt, is deze niet meer dikgedrukt.
Belangrijke informatie (folders)
Informatie die u belangrijk vindt, kunt u markeren met een sterretje.
Informatie gelezen
Wanneer u een folder heeft gelezen, kunt u dit zelf aanvinken.
Via de beginpagina van mijnmaartenskliniek, ziet u de behandelinformatie die voor u is klaargezet. Hier ziet u alleen folders die u nog niet heeft geopend.
Vragenlijsten
Als er vragenlijsten voor u klaar staan om in te vullen, ziet u dit op de beginpagina van mijnmaartenskliniek. Klik op invullen om naar de openstaande vragenlijsten te gaan en om deze in te vullen.
-
Vragenlijsten die u nog moet invullen.
-
Vragenlijsten die u tussentijds heeft opgeslagen.
-
Vragenlijsten die u al heeft ingevuld.
Wilt u de vragenlijst tussentijds onderbreken? Dan wordt deze automatisch opgeslagen. U kunt uw vragenlijsten terugvinden onder 'Niet helemaal ingevulde vragenlijsten'.
De vragenlijsten die u heeft ingevuld en verstuurd, vindt u terug onder 'Ingevulde vragenlijsten'.
Wij adviseren u de vragenlijst in te vullen op een laptop of computer in plaats van op een smartphone of tablet.