TopTreat onderzoek: behandeling op maat voor artrose

Artrose is hard op weg om in 2040 de meest voorkomende chronische ziekte van Nederland te worden. Op dit moment zijn er al 1,5 miljoen mensen met artrose en dat worden er steeds meer. Omdat de ziekte bij iedereen anders verloopt, is een behandeling-op-maat hard nodig. Dat vraagt om inzicht in de kenmerken van de persoon en het ziekteproces. Tot op heden ontbreekt dat inzicht.

 

Wat houdt het onderzoek in? 

Als u meedoet aan dit onderzoek, volgen we u 3 jaar lang. Aan het begin en eind komt u naar de Sint Maartenskliniek in Nijmegen voor metingen zoals looptesten, röntgenfoto's en een bloedafname. Tussendoor krijgt u elke drie maanden een vragenlijst die u thuis kunt invullen. Na een jaar kunt u uitgenodigd worden om deel te nemen aan extra onderzoeken naar bijvoorbeeld het effect van medicijnen, extra analyses van uw beweeggedrag of biomechanica van de knie.  

Wanneer kan ik deelnemen? 

  • U kunt deelnemen wanneer u artrose in uw hand en/of knie heeft en daarnaast ook artrose in een ander gewricht heeft. Bijvoorbeeld in uw heup, voet, rug, schouder of elleboog.
  • U kunt deelnemen wanneer u geen prothese in een gewricht heeft.
  • U kunt deelnemen wanneer u geen vorm van ontstekingsreuma, fybromyalgie of een neurologische aandoening heeft waardoor u slechter loopt of beweegt (ziekte van Parkinson, multiple sclerosis, beroerte doorgemaakt).

Klik op de knop hierboven of u mee kunt doen. 

Meer informatie over het TopTreat onderzoek

De 500 mensen in het cohort vormen de basis van TopTreat. De gegevens uit het cohort worden gebruikt voor verschillende deelonderzoeken. Kijk hier voor meer informatie over de metingen van het onderzoek en de deelonderzoeken.

Heeft u nog andere vragen? Neem dan contact met ons op via [email protected].

 

"Door deel te nemen aan het TopTreat onderzoek, helpt u niet alleen uzelf, maar draagt u bij aan een toekomst waarin artrose beter begrepen wordt en behandelingen op maat mogelijk zijn. "

- Patiëntvertegenwoordiger over het onderzoek