Artikeloverzicht

Het tweede mening spreekuur

Blijft u klachten houden na een knie- of heupoperatie, terwijl u juist op verbetering had gehoopt? Dan bent u niet de enige. Veel mensen die bij ons komen, hebben een vergelijkbaar verhaal. Ze zijn al meerdere keren behandeld, maar de pijn blijft – of keert terug. Misschien is u verteld dat u ermee moet leren leven. Toch is er vaak nog meer mogelijk. Een tweede mening kan dan zinvol zijn. 

Wanneer is een tweede mening verstandig? 

  • Als u klachten houdt na een knie- of heupprothese en dit duurt al langer dan een jaar, en u twijfelt aan de diagnose of behandeling die u heeft gekregen, of u voelt zich niet serieus genomen.

  • Als u merkt dat de pijn terugkomt, ook al leek alles eerst goed te gaan, en uw operatie is een jaar of langer geleden.

Een tweede mening kan u duidelijkheid geven. U weet waar u aan toe bent en welke behandelopties er nog zijn. Dat geeft rust en regie.

Lees ook: Dit zijn goede redenen voor een knierevisie operatie

Waarom een second opinion bij de Sint Maartenskliniek?

De Sint Maartenskliniek is gespecialiseerd in revisiechirurgie: het behandelen van klachten na een eerdere orthopedische operatie. Wij zien jaarlijks honderden patiënten met vergelijkbare problemen. Onze orthopedisch chirurgen hebben veel ervaring met complexe knie- en heupklachten. Bij ons krijgt u: 

  • een frisse en eerlijke blik op uw situatie, ook als blijkt dat een bepaalde mate van ongemak niet chirurgisch op te lossen is. 
  • duidelijke uitleg over de mogelijke oorzaken van uw klachten 
  • een behandelvoorstel dat past bij ú 

"Ik dacht dat ik alles had geprobeerd. Maar bij de Sint Maartenskliniek namen ze de tijd en vonden ze een oplossing die echt bij mij paste."

- Patiënt (67 jaar)

Veelgestelde vragen

Hoe werkt een tweede mening bij ons? 

  1. U heeft een verwijzing nodig van uw huisarts of specialist. 

  2. We starten met een intake waarin we uw verhaal en medische gegevens doornemen, en we doen lichamelijk onderzoek.

  3. We stellen samen met u een behandelvoorstel op, of geven u duidelijkheid over wat u wél en níet kunt verwachten. 

Wij vinden het belangrijk dat u zich gehoord voelt. En dat u de informatie krijgt die u nodig heeft om een goede keuze te maken. 

Heb ik een verwijzing nodig? 
Ja, voor een second opinion heeft u altijd een verwijzing nodig van uw huisarts of specialist. 

Wordt een tweede mening vergoed? 
Ja, een second opinion valt onder de basisverzekering. Uw eigen risico kan wel van toepassing zijn. 

Hoe snel kan ik terecht? 
U kunt meestal binnen twee tot drie weken bij ons terecht voor een eerste afspraak. Check altijd de actuele wachttijden.  

Wilt u een second opinion aanvragen? 
Blijvende pijn hoeft niet het eindstation te zijn. Wij helpen u graag verder. Overleg met uw huisarts of specialist en vraag een verwijzing aan. Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op.